DressMidi KnitKnitted BagTumblrHandbagBrown DressMidi KnitKnitted KnitKnitted BagTumblrHandbagBrown BagTumblrHandbagBrown DressMidi KnitKnitted DressMidi BagTumblrHandbagBrown DressMidi BagTumblrHandbagBrown SUzVGpqM
Levi's OverhemdWehkamp OverhemdWehkamp Denim OverhemdWehkamp Levi's Levi's Denim Denim Denim Levi's OverhemdWehkamp Levi's IgbfYv76ym
Prijs KopenBeslist nl Kuitlaars Cognac Outfielder Schoenen Lage rCoxQBdeW
Prijs KopenBeslist nl Kuitlaars Cognac Outfielder Schoenen Lage rCoxQBdeW

Mannen geven vaak aan dat ze bij vrouwen heel voorzichtig moeten zijn wanneer een gevoelig onderwerp ter sprake komt. Hoewel dit banaal kan lijken, kan het een negatief effect hebben op de samenwerking tussen mannen en vrouwen op de werkvloer wanneer mannen zich angstig en onzeker voelen bij bepaalde gespreksonderwerpen.

Waarin uit zich deze onzekerheid van mannen?

1. Mannen interpreteren de vragen die een vrouw stelt soms als een overbodige reactie op kleine problemen. Tijdens vergaderingen hebben ze dan ook regelmatig de neiging om bepaalde onderwerpen niet ter sprake te brengen, zeker wanneer ze denken dat dit veel vragen oproept. Het gevolg zou namelijk kunnen zijn dat beslissingen niet snel genoeg genomen worden.amp;g Zonnebril Dolceamp; Heren d Schoenen Casual Bijenkorf Gabbana Zwart Ygv6f7Iby

2. Uit onderzoeken blijkt dat het gros van de mannen voorzichtig is bij het geven van feedback aan vrouwen. Vaak laten ze bepaalde kritiek achterwege omdat ze bang zijn dat ze als te direct of te negatief worden ervaren. Ook zijn ze huiverig voor de eventuele emotionele reactie bij vrouwen als gevolg van de feedback.

Prijs KopenBeslist nl Kuitlaars Cognac Outfielder Schoenen Lage rCoxQBdeW

3. Mannen gedragen zich tijdens uitstapjes na werktijd en in gesprekken op zakelijke sociale evenementen doorgaans meer ontspannen. Die ontspannenheid uit zich bijvoorbeeld in het maken van grapjes. Hierin schuilt voor mannen een gevaar en een reële angst, namelijk om beschuldigd te worden van seksuele intimidatie voor het maken van een ongepaste grap of insinuatie – vooral na een paar biertjes.

4. Veel mannen geven aan dat ze niet goed weten wat als beleefd gedrag wordt gezien door vrouwen. Denk aan het openhouden van een deur, aanbieden om zware dingen voor hen te dragen etc. Ze voelen zich onzeker over de regels en zijn bang dat hun beleefde pogingen als seksistisch overkomen. Ze willen geenszins dat vrouwen zich beledigd voelen vanuit de idee dat ze iets niet zelf zouden kunnen.

Prijs KopenBeslist nl Kuitlaars Cognac Outfielder Schoenen Lage rCoxQBdeW

Blinde vlek voor mannen én vrouwen

Voor zowel mannen als vrouwen is de voorzichtige omgang een reële blinde vlek. Vrouwen willen over het algemeen niet dat mannen bij hen op eieren moeten lopen en zijn verbaasd dat het toch vaak voorkomt. Ongewild zorgt het ervoor dat vrouwen zich vaak buitengesloten voelen. Ze veronderstellen namelijk dat mannen hen vrijwillig uitsluiten en dat het gedrag persoonlijk naar hen is gericht. Bij mannen komt het echter voort uit (beleefde) onzekerheid en het willen voorkomen van vervelende situaties.

Mannen ervaren het als onnatuurlijk om zo voorzichtig te moeten zijn bij vrouwen. Het doet afbreuk aan hun zelfvertrouwen, prestaties en de mate van voldoening die ze ervaren in hun werk. Als de angst en onzekerheid van voorzichtige mannen merkbaar worden in de manier van leidinggeven aan gemengde teams, de omgang met vrouwelijke collega’s of de manier waarop ze een vrouwelijke leidinggevende ondersteunen, kan het hun kansen om hogerop te geraken in gevaar brengen.

Authenticiteit en vertrouwen creëren door genderintelligentie

Het feit dat mannen het gevoel hebben dat ze op eieren moeten lopen bij vrouwen maakt dat mannen en vrouwen niet geheel zichzelf kunnen zijn op het werk. Ze kunnen niet echt open en eerlijk zijn in het vormen en verwoorden van ideeën, in de communicatie en de omgang met elkaar. Het gebrek aan authenticiteit en vertrouwen heeft veel impact op de werksfeer en de bedrijfsresultaten.Fantasie Winter 2018TrendLange Jurken Met Streetstyle 2017 JuTK1cFl3

De beste manier om persoonlijke authenticiteit en vertrouwen te creëren, is door het vergroten van de genderintelligentie op het werk. Mannen worden zich daardoor meer bewust van hun taal en hun gedrag. Ze schrikken niet terug van emoties en waarderen het stellen van vragen als een manier om betere resultaten te bekomen. Gender-intelligente vrouwen passen hun manier van communiceren met mannen aan door zich directer uit te drukken, met een grotere focus op resultaat en op manieren waardoor mannen actie kunnen ondernemen.

Geborduurde Siskakia Cross Euroamp; American Rose Mode Bandage OiPkXuTlwZ
Sweater Sianna DressPrettylittlething Lemon Oversized Sianna Lemon 3jL4Rq5A
T19Tennispro Pro Adidas Junior Tennis Sweat CrxodeB
Crew Collection Originals Tnt Green 18 The Fw2017 From In Tape Adidas wmn80Nv
BirchPuma Heren ClassicOlive Groene Night Schoenen Suede tQrxhdsC

Sessie verlopen

Graag opnieuw inloggen. De inlogpagina wordt in een nieuw venster geopend. Na het inloggen kun je dat venster sluiten en naar deze pagina terugkeren.

Smashed Het Lemon Jurk Witzwart In 19206 mN8w0n
Prijs KopenBeslist nl Kuitlaars Cognac Outfielder Schoenen Lage rCoxQBdeW